Adatvédelmi Szabályzat

Veszélyes, felpörgetett világban élünk, ezért bármikor előfordulhat, hogy önhibánkon kívül baleset áldozatává válunk, és általa komolyabb személyi sérülést szenvedünk el.

Ilyenkor a jog lehetőséget biztosít a keletkezett károknak (vagy nem vagyoni sérelmet kompenzáló sérelemdíjnak) az okozóval, illetve bizonyos esetekben a helytállásra köteles biztosítóval szembeni érvényesítésére. Sajnos azonban a polgári jogi kárigény érvényesítésére vonatkozó lehetőségeinkkel mi, károsultak általában nem igazán vagyunk tisztában.
A mindennapi életünkben egyre több „veszélyes üzem”-mel találkozhatunk, azaz olyan gépekkel, eszközökkel, eljárásokkal, melyek működtetése során már viszonylag kisebb „hiba” is nagyobb tragédiákat tud okozni.
Az egyik legalapvetőbb “veszélyes üzem”, amivel minden nap, mindannyiunknak “dolga” van: a gépjármű. Gondoljunk csak bele, milyen gyakori a közlekedési balesetekből származó személyi sérülés vagy halál!
Amennyiben egy ilyen szerencsétlenség vétlen elszenvedői, vagy az elhunyt hozzátartozói vagyunk, úgy az okozó jármű mögött álló kötelező gépjármű felelősség biztosítójától joggal kérhetjük a keletkezett károk megtérítését, illetve a bennünket ért nem vagyoni sérelem kompenzálását.

A közlekedési balesetek gyakorisága miatt a mi ügyeink 99%-a is az ilyen személyi sérülésekhez köthető. Biztosítási szakjogász kollegáimmal közösen a megfelelő szakértelemmel és széleskörű tapasztalattal felvértezve vállaljuk az ilyen kárügyek intézését, valamint a személyi sérüléses kárképviseletet:
Alapvető fontosságú, hogy a kárigények személyre szabottan, a lehető legteljesebb körűen kerüljenek előterjesztésre, és ezáltal sikeres érvényesítésre. A felelősség-alapú kárrendezés során ugyanis a károsultat terheli az úgynevezett “biztosítási teher”; azaz neki kell megfogalmaznia és bizonyítania, hogy a balesetből fakadóan milyen kárai merültek fel. Természetesen már egy ilyen kárigény megfogalmazása kapcsán is számos olyan speciális aspektus adódhat (és adódik is), amire laikusként nem is gondolna az ember.

A közlekedési balesetek nem csak a balesetet elszenvedők személyében, de az érintett gépjárművekben is komoly károkat tudnak okozni, amelynek kárrendezésében ugyancsak hathatós segítséget tudunk nyújtani.

Természetesen nem csak a közlekedési eszközök számítanak veszélyes üzemnek; személyi sérülést okozhatnak továbbá vadászbalesetek, vagy üzemi- és munkabalesetek is, melyekkel kapcsolatban egyaránt számíthat segítségünkre és szakértelmünkre.

Minden jog fenntartva | OKASZ - Országos kárszakértés és kárrendezés | Adatvédelmi szabályzat